29 Nisan 2016 Cuma

Ahmet Gündoğdu - Ankara 1. Bölge AK Parti Milletvekili

YAŞAM



1961 yılında Gümüşhane’nin Kürtün ilçesine bağlı Söğütelli köyünde dünyaya geldi. Erdemli İmam Hatip Lisesinden 1981 yılında mezun oldu. Ardından gittiği Konya Selçuk Üniversitesi İlahiyat fakültesinden 7 Eylül 1987 tarihinde mezun oldu. Öğretmen olarak Uzun yıllar İstanbul Bakırköy Ticaret Meslek Lisesi’nde öğretmenlik yapmıştır.
1992 yılında eğitim-Bir-Sen Bakırköy ilçe temsilciliğini kurduktan sonra ilçe başkanlığı sendikacılığına başlamıştır.
1996-2002 yılları arasında sırasıyla İstanbul Şube Sekreterliği, Marmara Bölge Başkan Yardımcılığı, Genel Araştırma ve Dış İlişkiler Sekreterliği ve Genel Başkan Yardımcılığı görevlerinde bulundu.
 2002 yılında yapılan 1. Olağanüstü Kongre ile “Eğitim-Bir-Sen” sendikasının Genel Başkanlığına seçildi. 
2005, 2008, 2011 tarihlerinde yapılan Olağan Genel Kurul tekrar Genel Başkanlığına seçildi. 
 Gündoğdu, bu görevlerine devam etmektedir.
2013 tarihinde Ak Parti Hükümeti tarafından açıklanan ve barış sürecini yönetecek olan 63 kişilik Akil insanlar listesine Marmara Bölgesi Temsilcisi olarak girmiştir.
Sivil ve Yeni Anayasa kapsamında oluşturulan "Anayasa Platformu", Türkiye-AB Karma İstişare Komitesi, Ekonomik ve Sosyal Konsey bünyesinde de üyelik yaptı.
Memur-Sen ve Eğitim-Bir-Sen başkanlığı sürecinde Türkiye'nin sivilleşme, özgürleşme ve demokratikleşmesine dönük reform çabalarına "Uluslararası Demokrasi Kongresi", "Uluslararası Anayasa Kongresi", "Uluslararası Felsefe Kongresi" yanında "Yeni Anayasa Raporu I-II", "Sahadan Yeni Anayasa'ya Talep ve Beklentileri", "Türkiye'de Ortak Bir Kimlik Olarak Ötekilik", " Eğitim ve Ahlâk Şûrası", "Yeniden Büyük Türkiye" başta olmak üzere bir çok bilimsel etkinlik ve raporun öncülüğünü yaptı.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder