5 Mayıs 2016 Perşembe

Bekir BOZDAĞ - Yozgat AK Parti Milletvekili

YAŞAM

1 Nisan 1965'te Yozgat doğdu.
Uludağ Üniversitesi İlahiyat Fakültesi ve Selçuk Üniversitesi Hukuk Fakültesi'ni bitirdi. 
Uludağ Üniversitesi Sosyal Bilimler Enstitüsü Dinler Tarihi Ana Bilim Dalında Yüksek Lisans yapmıştır. 
Bir süre kamu görevinde bulunan Bekir Bozdağ sonra serbest avukat olarak çalışmıştır.
AK Parti'nin kurulmasıyla birlikte, Yozgat'ta AK Parti İl Teşkilatı'nın kurucuları arasında yer aldı ve kurucu il yönetiminde Siyasi ve Hukuki İşlerden Sorumlu İl Başkan Yardımcılığı görevini yürütmüştür.
22. Dönem'de Yozgat milletvekili ve Adalet Komisyonu üyesi AK Parti Teşkilat Başkanlığına bağlı olarak değişik illerde İl Teşkilat Koordinatörlüğü ve 12. Bölge Teşkilat Koordinatörlüğü görevlerinde bulunmuştur.
23. Dönem Yozgat Milletvekili AK Parti Meclis Grup Başkanvekili seçilmiştir.
2011'de açıklanan 61. Hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görev almıştır.
TBMM ile ilişkilerden ve Diyanet İşleri Başkanlığı, Türk İşbirliği ve Kalkınma İdaresi Başkanlığı, Yurtdışı Türkler ve Akraba Toplulukları Başkanlığından sorumlu olarak görev yapmıştır.
61. Hükümette Başbakan Yardımcısı olarak görev yapmaktadır ve 25 Aralık 2013 tarihinde yapılan kabine değişikliği ile Hatay'dan belediye başkan adayı olan Sadullah Ergin'den boşalan Adalet Bakanlığına atanmıştır.
Orta düzeyde İngilizce ve Arapça bilmektedir.
Recep Tayyip Erdoğan'ın Cumhurbaşkanı olmasından sonra Başbakan olan Ahmet Davutoğlu'nun 29 Ağustos 2014 tarihinde kurduğu 62. Türkiye Hükûmetinde yine Adalet Bakanı olarak görevlendirilmiştir.
1 Kasım 2015 Türkiye genel seçimlerinde Yozgat milletvekili seçilmiştir.
24 Kasım 2015 tarihinde Başbakan Ahmet Davutoğlu'nun hazırlayıp sunduğu ve Cumhurbaşkanı Recep Tayyip Erdoğan’ın onayladığı 64. Hükümet kabinesinde Adalet Bakanı olarak görevlendirilmiştir.

Hiç yorum yok :

Yorum Gönder